dimarts, 16 de novembre del 2010

Pà de motlle

 

Encara estic sorpresa amb el resultat, és el primer cop que m'atreveixo a fer pà, i cal dir que tenia una mica de por de com sortiria, ja que no tinc amassadora, ho faig tot a mà i no saps com pot sortir la cosa. I penso que amb les eines que tinc a casa és difícil d'igualar una fleca o pastisseria. Doncs m'estic adonant tampoc no fan falta grans màquines ni moltes eines per aconseguir bons resultats. La costra no és dura, i la molla és tova, molt tova, una delícia.

Ingredients:
425 gr de farina de força (ideal la de mercadona)
10 gr de lleva fresc de forner
1 ou mitja (uns 65 gr sense closca)
45 gr d'oli d'oliva
180 gr de llet sencera
5 gr de sucre
10 gr de sal

Ja ho he dit en alguna altre recepte, però és important que en el moment de manipular els aliments estiguin a temperatura ambient.
Agafarem el recipient on haguem de manipular la massa i hi posem la farina i desfem amb els dits el llevat, barrejant-ho molt bé amb la farina, tot seguit afegim la resta d'ingredients i amassem bé. Si tenim amassadora amb uns 8 minuts n'hi ha prou, jo com que ho he fet a mà he estat un quart d'hora.
Un cop tinguem la massa agafem un altre bol i hi posem una mica d'oli d'oliva o una mica de farina, jo he posat farina, el tapem amb un drap i el posem en un lloc càlid i sense corrents d'aire, jo l'he posat dins el forn.
I ho deixem unes dues o tres hores. Un cop passat aquest temps agafem un motlle tipus de pastís allargat que en diuen "cake" i li donem forma al pà, procurant tensar-ho del centre cap a l'extrem. Agafarem un pinzell i pintarem la part superior de pà amb l'oli, ho tornarem a tapar i deixarem reposar dues hores més, fins que augmenti dues o tres vegades. 


 Escalfarem el forn a 200º i quan el tinguem ben calent, baixem la temperatura a 180º i posem el pà a mitja alçada uns 35-40 minuts. Si veiem que ens agafa massa color de sobre, podem agafar paper d'alumini i tapar-lo una mica. Un cop passat el temps, treiem del forn, esperem que es refredi i ja el podrem desmotllar i a menjar!!!





2 comentaris:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

M'agrada el teu bloc, sobretot per la senzillesa en que expliques els plats

Meritxell ha dit...

Moltes gràcies, la senzillesa és el meu dilema!